18 Nisan 2007 Çarşamba

Osman Pamukoğlu Paşa Konferansından Notlar - Gökhan DAĞ

Osman Pamukoğlu öncelikle kimdir biraz bundan bahsetmem gerekiyor. En basit haliyle Osman Pamukoğlu 5 kez ustun birlik yetistirme nisani almis emekli bir tumgeneraldir. Bu aldığı nişanların sayısına Türkiye'de daha önce ulaşan olmadığı gibi sonrasında da ulaşan yok.Ayrıca Hakkari Dağ ve Komando Tugayının komutanlığını 1993-1995 yılları arasında büyük bir başarı ile yürütmüş bir paşadır. PKK (Pislik Kalleş Köpekler!)* denilen grubun baş düşmanlarından biridir. Kararlı, lider özelllikleri bulunan bir paşadır. Tabii ki Osman Pamukoğlu Paşa için bu kadar bilgi yetersizdir. Birçok kitabı bulunan Paşamızın konferansından notlar vermek ihtiyacı hissettiğimden bir kaç notu buraya düşelim.

1- Hükümetleri sadece özgür halklar denetler, sınırlar.

2- PKK (Pislik Kalleş Köpekler) 1. Körfez Savaşı'nda Amerika'nın Kuzey-Irak'ı sahipsiz bırakmasıyla hortlamıştır.

3- Devlet siyasi bir örgüt, şemadır. İçini dolduran insanlardır.

4- Savaşlara yaşlılar karar verir gençler ölür. Bu yüzden savaşlara parlamentolara değil referandumlarla karar verilmeli. Böylelikle şehitlerin acısı daha az duyulur.

5- Kıbrıs bize 70 mil Yunanlılara neredeyse 15-20 katı. Bırakın Kıbrıs'ı düşünmeyi, biz oraya en ufak mudahalede gerekeni yaparız. Önceliği Kuzey-Irak'taki örgütlenmeye karşı verin.

6- Çanakkale, Sarıkamış cepheleri hep anlatılır durur; ama bizim diğer bir cephede 25 bin İngiliz askerini canlı ele geçirdiğimizi unutmayın. Bizim tarihimiz şanlı zaferlerle doludur. Korkmayın, herkese karşı aydın kimliğinizi gösterin. Bizim sorunlarımız sizin sorunlarınızla birleşecek ve o zaman bu ülke için gerekeni yapmaktan çekinmeyin.

7- Şanlı zaferler elbetteki yaşanmıştır ve özel bi yeri vardır; ama bunlar geride kaldı yenilerini yaratın.

8- Halkımız bilinçsiz ve PKK ile iş birliği içinde. Bunlar bilinçlendirilmeli.

9- Kenan Evren talihsiz bir açıklama yapmıştır.

10- Amerika 2030'lara kadar Irak'ta kalmak zorunda. Yaptığı muttefikçi politakalarla bloglar kurarak (Kuzeyde Türkiye, Doğuda Yunanistan ve Türkiye, Batıda Afganistan ve Pakistan, Güneyde Arap Yarımadası) Çin ve Rusya gibi iki büyük rakibine petrol gitmesini engellemek Amerika'nın en erken o tarihte oradan gitmesine yol açacaktır.

11- Amerika, Vietnam ve Meksika'da düştüğü bataktan daha zor bir batakta. Bubataksa Irak.

12- Amerika İran'a saldırmayı göze alamaz. Eğer alırsa İran çok zor bir arazidir. Amerika oraya giderse kaybedecekleri çok şey olacaktır ve onlar bunun bilincindeler.

13- Atila derki sınırlarımız baskı altındaysa kesinlikle savaşırız. Ya ölürüz ya genişleriz. Musul ve Kerkük'te de olay bu noktalara varacak.

14- Lider zihinlerde devrim yapan birisidir. Bundan daha iyi bir silah olamaz.

15-Osman Pamukoğlu Paşa sert tavırlarıyla konuşmuş birisi olsa da espiriyi ihmal etmedi.Salonu espirileriyle kırdı geçirdi. Birisi şöyle: "Her askeri müdahale lafında beni arıyorlar, saçma sapan şeyler soruyorlar. Beni bundan sonra düşman asker sınırlarımıza 200 metre kala arayın ve gerisini bana bırakın."

Osman Pamukoğlu Paşa'nın bu konferansını unutulmazdı. Onu bu konferans için çağıranlara teşekkür ediyorum. Ayrıca doğum günümde yapılan bu konferans sonucu kendisine doğum günüm olduğunu ve benimle bir fotoğraf çektirirse en güzel hediyelerden birini vereceğini söyledim. Cevabı şu oldu: "ee hadi gel bakalım.". Gel demesinin sebebi birçok korumanın arasından geçecek olmamdı. Ayrıca Yolcu adlı kitabını da imzalamaktan çekinmedi. Unutmadan konferans Uludağ Üniversitesi Rektörlük A Salonunda saat 16.00'da gerçekleşti. Tarihse 13 Mart 2007.


* Tamamıyla benim sözümdür. (Gökhan DAĞ)


Gökhan DAĞ


0 Comments: